zname-525h277

Обръщение на председателя на ПП Глас Народен

Сеп. 15 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Уважаеми петли,

Не зная каква е цената на тези президентски избори, предвид великите дела, с които останаха в историята българските президенти досега, но вземайки под внимание нападките и злобата, бълващи се в политическото пространство към всеки един кандидат, явно тази цена е много висока.
Глас Народен, заедно със Зелените ще излезем в обща кандидат президентска двойка, с ясната мисъл, че за да спечелим, за нас трябва да са гласували 49% от негласуващите досега българи, а ако това се случи, ние спокойно може да си тръгнем от политическата сцена, защото обществото ни ще се е събудило и България няма да има нужда от „Спасител”, но това за момента и за жалост, е една мечта.
На въпроса: Защо със Зелените?
Защото сме близки по идеи, по инициативи и сме част от обществото, за разлика от партиите, участвали и участващи в управлението на България. Не партиите правят хората, а хората правят партиите. Активните хора ги създават и развиват, а ако в тях има и почтеност, какво по-естествено развитие от това да обединят сили в битка по конкретни каузи?
На въпроса: Нали не правим коалиции?
За 5-те национални избора, през които преминахме за 3 години, постигнахме резултат от над 1%. В София имаме резултат дори над 3%, но София не е България.
Пред нас като политическа партия стоят четири възможности:
1. Продължаваме сами и на следващите парламентарни избора се борим да увеличим гласовете си на повече от 1%, с ясното съзнание, че не можем да постигнем 4% и не постигаме парламентарно представителство.
2. Продължаваме сами и на следващите парламентарни избори падаме под 1%.
3. Обединяваме сили с други партии, които не са били в управлението на България и се борим за парламентарно представителство, постигаме резултат над 4% и получаваме и парламентарно представителство.
4. Обединяваме сили с други партии, които не са били в управлението на България и се борим за парламентарно представителство, но не постигаме 4%.
Предполагам, че ще има дори хора, които не са доволни от тези варианти, но това ще са хора, за които реалността е фикция.
Отдадох цялото си време и усилия, за да постигнем повече. През тези 6 години се срещнах с различни хора. С доносници и предатели, със подставени лица от други партии и институции, с хора, които търсят път за бързо забогатяване или политическа кариера, с откровени идиоти, както и с много почтени люде. С част от тях преминахме през ситото на времето и политическите битки и останахме заедно. Именно те ще бъдат и нашите представители в парламента, един ден.
Ние не водим битки на всяка цена, но при следващи парламентарни избори, ако не успеем да влезем в Парламента, обезсмисляме съществуването си и на злобния въпрос: Вие участвате само заради субсидията, няма да имаме приемлив отговор.
Ръководството на Глас Народен и лично аз, поехме риска да изберем пътя на обединение, с цел парламентарно представителство на Глас Народен в следващи парламентарни избори.
Всеки член и симпатизант на Глас Народен е свободен да направи своя избор.
Не съм предал никого и не съм се продал на никой,
но много ша Ви замоля… аре, стига с тия драми!

Светослав Витков
Председател на
ПП Глас Народен