Позиция

Мар. 04 2021
(0) коментара

Уважаеми членове и симпатизанти на ПП Глас Народен,

 

Ние никога не сме продавали регистрацията си за местни избори.

Това е негласна и незаконна практика, приета за нормална в българската политика, която няма да намери почва в ПП Глас Народен.

Давали сме регистрация на кандидати за общински съветници или кметове по места, които са заявили желанието си за дългосрочно сътрудничество с ПП Глас Народен и са декларирали, че ще работят в интерес на гражданите, без да се превръщат в “патерица” на статуквото.

Поради неспазване на гореспоменатите условия и според дадените ми правомощия от устава на партията като неин председател:

Снемам доверието си от общинските съветници, влезли с регистрацията на Глас Народен през 2019-та година от общините: Пазарджик, Белово, Велинград и Петрич.

Уважаеми избиратели от тези общини,

Приемете дълбоките ми извиненията за гласуваното доверие към тези хора, които до този момент се представят под името на Глас Народен.

За нас политиката не е търговия!

Също така декларирам, че от този момент, хора, които не са от структурите на ПП Глас Народен, няма да получат наша регистрация за местни избори.

Политическото номадство е част от порочния модел на управление на страната ни и такива хора не трябва да имат  място в българската политика.

Стартираме процедура по оттегляне на регистрация на Глас Народен в тези общини.

Председател на ПП Глас Народен

Светослав Витков