Светослав Витков: Очите ми са пълни със сълзи. Не вярвам, че толкова посредствени и малодушни хора могат да се наричат лидери

Мар. 21 2023
(0) коментара

Промяната на политическия модел е в ръцете на негласуващите, категорични са от ПП Глас Народен

В програмите на политическите партии ще прочетете предложения за решения в различните сектори, но… от ПП Глас Народен виждаме един фундаментален проблем. Това е порочния 30- годишен модел на управление на България от партиите на статуквото и политическите лица на прехода!

Това казва председателят на партията Светослав Витков в отговор на въпрос на симпатизанти относно политическата програма на Глас Народен.

„Силата да решат този проблем имат 50-те процента български граждани, които не гласуват и са оставили своя вот да бъде в полза на статуквото. В негласуващите е ключът за промяна на модела. Със силата на своя вот, негласуващите могат да отнемат силата на партиите “на прехода”, допълва той.

Витков подчертава, че това е причината основната цел на Глас Народен да не е влизането в парламента, а да образова политически и активира негласуващите. „Така ще бъде намалена силата, а оттам и самозабравянето на парламентарните партии и лицата на порочния модел на управление“, категоричен беше той.

Витков описа и няколко конкретни стъпки към политическото образование:

„Аз съм прост и вие сте прости… Това изказване на бивш премиер ме накара да се замисля колко просто е всичко и колко не искам да съм част от тази простотия. Затова и започнах да наблюдавам интелигентността на депутатите – остриета на парламентарните партии и стигнах до заключението, че средното образование наистина трябва да е задължително.

Никой не гледа политически дебати от политически дебили, но аз гледах.

Гледах с широко отворени очи как се лъже, маже и замерват с лъжи един друг политически кадри, които ако се оставят в свободна и конкурентна среда, могат да се ползват единствено за товарно-разтоварни дейности, а най- развитите – за контрольори в градския транспорт. Тогава кое им дава силата да се чувстват и държат сякаш са нещо повече от другите? Питах се. И вдигнах нивото. Започнах да гледам политически лидери какво говорят и как се държат.

Тогава се напълниха със сълзи очите ми. Не вярвах, че толкова посредствени и малодушни хора, могат да се наричат лидери!

Едните нагли и самочувствени, а другите смирени и мрънкащи хитреци!

Запитах се: Кой от тези лидери е успял в професията си и имат ли въобще професия или само са стигнали до закупуване на тапии? И как може човек, който няма професия или не е успял в нея да управлява другите? Нима политическите лидери и кадри намират самочувствие в нереално високите държавни заплати и надбавки и това, че ги показват по медиите и стават известни? А известни с какво? С това че ги дават по медиите?! Та те не са направили нищо, освен да говорят! И да гласуват с копчета!

Така стигнах до извода, че болшинството от родните ни политици, освен че са болшевики, са и хора, които не стават за нищо, освен да говорят за неща, които никога няма да направят, защото и никога са нямали топките да направят нещо на собствен риск и отговорност. Замислих се, защо гласуват другите хора за такива? Нима гласуващите са дори на по-ниско ниво от тези, които си избират за управляващи? Ако не са, защо търпят това?