13036512_1336523406364720_61815943_o

Аргументи на ПП Глас Народен за ВиК асоциация.

Юли 05 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Уважаеми Приятели.

На 30.06.2016.г на заседание на ОбС – Петрич бе приета ВиК асоциация.

ПП Глас Народен ,в лицето на :

Йордан Каракашев , Розалин Хаджиев , Пламен Чолаков и Александър Костов гласуваха “Против”.

Финансовия отчет за 2015 г на ВиК е по -оптимистичен от предходните години. Решението за влизане в асоциацията е меко казано грешно,защото с това решение ще се ликвидира най-важната функция на предприятието,а именно социалната, което означава че не Общинския съвет ще решава каква да е цената на водата и как ще я плащат хората, болницата, училищата, кметствата, а най-вероятно концесионерите. За това ние твърдо смятаме, че общинските фирми трябва да се управляват от ОбС, респективно хората, които всички ние сме избрали за съветници и всеки от тях поименно да поеме своята отговорност.

Аргументите ни са :

1.Никъде в нито един документ на ЕС няма записано, че кандидатстването по евро проекти може да става само и единствено от членове на асоциацията, защото това би било елемент на дискриминация. Няма пречка Общината да кандидатства в каквито и да е проекти.

2.Според нас истината е, че някои хора се целят евентуално в парите, които ЕС ще отпусне за развитието на водния сектор, а за които пари Петричка община ще има доста дълго да чака.

3. Следващата стъпка е отдаването на фирмите в частни ръце (концесии). Интересът е изключително голям, защото без вода няма живот и тя се продава ежедневно.

4. Абсолютно сигурни сме, че цената на водата ще скочи не със стотинки, а в пъти повече.