logopost

Декларация от ръководството на Глас Народен

Апр. 12 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

На изборите за общински съветници и кметове, политическа партия Глас Народен отвори структурите си за гражданска квота.

 

Изредиха се много граждани и организации, които поискаха да се явят на избори чрез регистрацията на Глас Народен.

С всички тях бяха проведени работни срещи и на тези, които устно декларираха, че приемат принципите на работа на партията и ще работят от името на Глас Народен в дългосрочен план, ръководството на партията взе решение да даде регистрация.

На желаещите бе заявено, че предизборните им кампании ще проведат с техни  собствени средства. От друга страна, партията не е поставяла условия, не е искала в замяна нито финансови средства, нито изискване хора от гражданската квота да стават наши членове. Към всеки един се отнесохме с уважение и откровеност, оценявайки факта, че не можем да предвидим нито намеренията, нито последващите им действия и амбиции. Дадохме шанс на всеки да докаже способностите си, а какво ще постигне и реши в последствие си остава негова лична отговорност и съвест.

В условията на замърсена политическа среда, спазването на морални норми в българската политика е очевидно невъзможно.

 

С тази декларация, ръководството на Глас Народен категорично заявява, че снема доверието си от представители на партията, явили се на избори като част от гражданската квота, и се разграничава от решенията и действията им както днес, така и в бъдеще.

 

Община Дългопол – Георги Георгиев и неговия екип получиха регистрацията на Глас Народен, благодарение на която г-н Георгиев стана кмет. Изборът му днес да премине към Герб е “личен”, предвид обстоятелствата в общината, а именно – условието, че ако не премине в Герб, община Дългопол ще бъде оставена без средства за европейски проекти и съответно ще фалира. Този “личен” избор се надяваме да е в интерес на гражданите на Дългопол. Пожелаваме му успешен мандат.

Община Плевен – Христофор Дочев получи регистрацията на Глас Народен и също благодарение на това стана общински съветник. Изборът му днес да направи своя партия също е личен. Относно действията му можете да се обърнете към него, защото ръководството на Глас Народен и водената от партията ни политика категорично се разграничава от личността, политическите проекти, амбиции и морално етичните му норми.

Да бъдеш излъган, употребен, използван и предаден е нещо, очевидно, нормално за българската политика. Да не държиш на думата и принципите си – също, но Глас Народен ще продължи да стои зад думите и делата си.

 

Докато съществуваме ще пазим чиста своята политическа и човешка нравственост.

 

Ръководството на ПП Глас Народен