slaveikovi

Химически тоалетни и контейнери за боклук нямат място до паметници на културата

Мар. 18 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Необходим е процес за комплексно решаване на проблема за подобряване естетиката на градксата среда

 

Инициативата, която стартираме този месец е свързана с облика на столицата ни.

Получихме сигнал, че почти няма място, на което да е разположен паметник или паметна плоча, без в близост да няма или химическа тоалетна или контейнери за боклук. Така всеки, който реши да се снима за спомен пред някой паметник или паметна плоча ще отнесе и….. за спомен.

 

Поставяме началото на тази инициатива, за да може с общи усилия да подобрим облика на столицата ни.

Публикуваме няколко снимки от емблематични места в София, които показват, че химическите тоалетни и контейнерите за боклук са поставени крайно неподходящо.

Сигнализирайте ни и вие като ни изпратите снимки на паметници, до които има разположени тоалетни и контейнери за боклук, като отбележите и точното им местонахождение.

Общинските съветници от ПГ5 се ангажираха да уведомят както кмета г-жа Фандъкова, така и районните кметства, за да започне инициатива за прочистване на култовите места в столицата.

 

Благодарим на Никола Ончев за подадения сигнал и за предоставените снимки.

 

“SOS, проблем!” е кампания за сигнали от граждани, които ние имаме ангажимент да отнесем до общините и техните администрации, така че комуникацията между Вас и кметството да бъде по-ефективна или поне да получите адекватен отговор съответната администрация.