Интегриран градски транспорт, част 2

Апр. 18 2018
(0) коментара

Уважаеми русенци,

разбрах за поредното безобразие, случващо се в обществения транспорт на гр. Русе, а именно, че в превозните средства, в които не работят валидаторите на електронни карти, от пътниците с електронни карти се изискват касови бележки, издадени от Община Русе. Днес аз самата се возих в линия, обслужвана от фирма Шанс-99, и успях да заснема тази нелепост.

Позволявам си да ви обърна внимание, че никъде в Наредба 14 за реда и условията за превоз на пътници и багаж с обществения транспорт на територията на Община Русе няма такова изискване! Условията за пътуване с електронни карти са посочени в:

РАЗДЕЛ III. УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Чл. 9. Превоз на пътници с обществения транспорт на територията на Община Русе се извършва срещу редовен превозен документ, посочен в настоящата наредба.

Чл. 10.

(3) Електронната карта със зареден предплатен период е редовен превозен документ след:

  1. Таксуване и потвърдено таксуване от монтирания в превозното средство Валидатор – при пътуване в съответствие с маршрута и с периода на валидност.
  2. (изм. с Решение № 136/25.02.2016г.) Електронна карта, заредена с период за определена линия важи за линиите на съответния транспортен оператор, чиито маршрути се препокриват с избраната линия, както и при временна организация на движението по заместващите линии. При валидиране на картата за една определена линия на Валидатор от друга линия, на дисплея на Валидатора се изписва дата на валидност и номерът на линията, за която картата е заредена и съобщение: „Внимание! Можете да пътувате по линията само в участъците с общи спирки”.

Тъй като събраната информация за неработещите електронни табла преди два месеца даде резултат, ви предлагам да направим отново същото с наш граждански проект „Интегриран градски транспорт, част 2” 🙂 Този път с превозните средства, в които ви искат касови бележки за заредена електронна карта неправомерно, и ако ли пък нямате, ви принуждават да си купите билет.

За целта е необходимо да ми изпратите съобщение във Фейсбук или на мейл mwolf@mail.bg със следната информация:

1. № на линията

2. Регистрационен № на превозното средство

3. Дата и час на пътуването

Ще събирам сигналите ви от днес, 18.04.2018 г, до 13.05.2018 г, неделя. Както предния път, тази информация ще бъде представена в табличен вид и ще бъде поискан отговор от общинска администрация на сесията, която ще се състои на 17.05.2018 г.

Тук можете да следите подадените сигнали: https://drive.google.com/drive/folders/1aLRY-jRmEraaMh_em0ZOUjNcp7XTpuRT?usp=sharing

Вашият общински съветник