Нов прием на документи за “Асистирана репродукция”в Русе

Юли 14 2016
(0) коментара

Уважаеми русенци,

поради факта, че все повече млади русенци напускат града ни, след разглеждане на заявленията за финансово подпомагане от община Русе и одобрение на двойките с репродуктивни проблеми стана ясно, че от предвидения бюджет от 50 000 лв за програма “Асистирана репродукция” ще бъдат усвоени едва 32 000 лв.
По тази причина на сесията на Общинския съвет, състояла се на 16.06.2016 г, бе взето решение да се организира втора сесия за прием на документи за оставащите 18 000 лв. Документи могат да се подават в периода 01.07 – 30.09.2016 г. Комисията ще разгледа заявленията до 10.10.2016 г.

Тъй като срокът за изпълнение на дейностите по асистирана репродукция е до края на календарната година, бих Ви посъветвала да не чакате одобрението от Община Русе, а ако така или иначе имате намерение и план, да извършвате процедурите си от този момент нататък, като изискате от лечебното заведение документите, необходими за кандидатстване. Финансирането от Община Русе се извършва пост фактум, на базата на представена медицинска документация и фактура.

За всякаква допълнителна информация съм на Ваше разположение в качеството ми на общински съветник и координатор на Фондация “Искам бебе” в Русе!