ПОЗИЦИЯ: Защо няма да подкрепя нито Манолова, нито Фандъкова на балотажа!

Ное. 01 2019
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Първи тур мина. 25 партии без представителство в СОС. Глас Народен е една от първите под чертата. Дали е имало машинации? Мога да кажа само, че плана сработи перфектно. Защо?

Никой не се запита ЗАЩО от петимата от “Спаси София” се кандидатираха само двама и то поотделно и без листа за общински съветници? 50 000 гласа вот за Бонев и Гергин се реализираха в ЕДИН общински съветник, а останалите 43 400 гласа… в коша??? Тези гласове не идват от симпатизантите на ГЕРБ, БСП и Патриотите, а от всички, които не одобряват управлението на София. Тези гласове в “коша”, циментираха ГЕРБ като победител, а не крия, че за лична радост, обрулиха най-много ДБ и “зеленикаквите”, както и всички други партии.

Затова не мога да кажа, че е имало машинации по секциите, а добре подготвен и изпълнен план. Евала!

Отделно около 11000 секции в София могат да се покрият с около 1 млн. лева със застъпници, представители и наблюдатели, след вдигането на надницата на член на СИК. Само партия на олигарх може да си го позволи, но… може и да не я пуснат.

Защо няма да гласувам на балотажа:

Вече ГЕРБ и ВМРО имат мнозинство в СОС. Част от ДБ също ще са в подкрепа на управляващото мнозинство, докато ДСБ ще го играят отново опозиция. Както и досега с РБ. Едната ръка взима, а другата – не!

Манолова не показа екип, а част от хората, които се мотаят около нея, са откровено компрометирани.

Колебанието й към подкрепата на БСП, не работи за нея, както и колебанието на БСП към подкрепа й за кмет.

Манолова много добре знае, че ако стане кмет, ще бъде бламирана и за няколко месеца личният й рейтинг ще се срине, докато ако загуби – ще продължи да защитава интересите на гражданите… може би с поредна партия.

Затова и считам, че мача е вече “свирен”.

Няма да подкрепя Фандъкова, която уважавам като човек, защото досегашната й роля като кмет, бе до голяма степен фигуративна.

Колкото до районните балотажи – не забравяйте, че районния кмет няма бюджет и зависи от СОС, кмета и… управляващата партия на национално ниво. Така че, дори да има победа на ДБ и БСП, тя няма да подобри състоянието на района, а напротив.

Sad, but…