cgm

ПП Глас Народен: Против сме повишаването на цената на билетите

Апр. 13 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

 

Против повишаването на билета за градския обществен транспорт ще гласуват общинските съветници от ПП Глас Народен.

 

В инвестиционния план към доклада относно приемането на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община липсва финансова обосновка, която да даде основателна причина и отговор на въпроса кое налага повишаването на цените на единичните билети и картите за градския транспорт”. Това каза Светослав Витков, общински съветник от ПП Глас Народен и съпредседател на ПГ 5.

 

Повишаването на цената на билета не е ефективен метод в борбата с намаляване на “гратисчиите”. Напротив, ще ощети редовните и добросъвестни ползватели. Към момента липсва разработена обща визия и план за бъдещето на обществения градски транспорт в столицата.

Един от приоритетите на Политическа група 5 е разработването на устойчив план за градска мобилност. Докато такъв не бъде изработен и приет, в Столичния общински съвет ще се внасят предложения за столичния транспорт като политически предложения и решения, което няма да доведе до общо развитие на транспорта в София.

 

Не на последно място Витков припомни и приетите през май 2015 г. промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, където “такса” се заменя с думата “цена”. Тази промяна регламентира дейността по реализация на приходите от продажба на билети и карти като търговска.