Светослав Витков: Досега загрявах!

Окт. 01 2022
(0) коментара

Корупцията може да бъде преборена с шут на стълбата, на която са покатерилите се на висшите етажи, категоричен е лидерът на ПП Глас Народен

Г-н Витков, повечето избиратели, които гласуват, се спират на партия, която според социолозите има шансове да влезе в парламента. Вие обаче заявихте, че не искате да влизате. Каква е целта на ПП Глас Народен за изборите в неделя?

Целта на “Глас Народен” не е заветният парламент. Това е целта на тези, които не искат да променят крадливия модел на управление, а търсят осребряване на позициите си.

Нашата цел е да накараме повече българи да бъдат политически активни и да гласуват, защото това е единственият мирен начин да се промени моделът. Над 60 % са негласуващите и оставят гласа си на партиите на модела.

Политическа образованост, памет и активност!

В парламента и с 10% не можеш да промениш нищо, защото взаимната обвързаност между партиите на модела “преход” е много по-дълбока, отколкото се вижда.

Излезте и гласувайте, и дръжте отговорни тези, за които сте дали гласа си, а ако се окажат мекерета… значи не избирате с главата си, а разчитате на медии и социолози!

Не забравяйте, че на тях им се плаща!

Защо е добре хората да гласуват за малките партии?

За да пораснат! Политикономическите стратези налагат мантрата: “Не гласувай за малки партии! Те нямат шанс!” А като не гласувате за тях, как да имат шанс? Що за глупост?! Просто трябва постоянство! Налага се да гласувате за малка партия не веднъж, а колкото пъти е необходимо и във времето ще порасне.

Не случайно “Глас Народен” не бе допусната да влезе в парламента! Не бяха мерцедеси от субсидии, зет на ген. Аспарухов… а се оказа, че клеветниците, предимно от ДБ -ДСБ и зелени се оказаха женени за ген. Аспарухов и управляваха с БСП. Цирк!

Не случайно бяха всички тези клевети… За да ме откажат и да приключи “Глас Народен”.

По-издръжлив съм, по-упорит и по-търпелив от всичките “пишман” сериозни политици! Досега загрявах!

В програмата на партията има няколко приоритета, които разбуниха духовете в социалните мрежи. Един от тях е въвеждането на образователен ценз и платени данъци за гласуващите. Би ли могло това да се случи и без промяна в Конституцията?

След Освобождението от турско, право на глас са имали само тези мъже, които имат собственост! Човек, който няма начално образование и не може да чете и пише на български, не може да има право на глас! Който не си е платил данъците към държава – също!

Нищо неразбираемо и никаква дискриминация няма в това!

Винаги има начин, без да се пипа Конституцията! Стига да има желание, но неграмотните и длъжниците гласуват под строй, затова и партиите на Прехода нямат интерес от това.

Предвиждате и държавно подпомагане на младите семейства с висше образование. Защо на тях конкретно, а не на всички млади семейства?

Интелигенцията е бъдещето на нацията и не може, а и не трябва да се приравнява с тези, които правят деца, само, за да получават помощи. Държавата трябва да е както майка за всички, така и мащеха за хитреците!

Затова е задължително да се подпомагат млади семейства завършващи или имащи висше образование. Със средства, а и с база – държавно жилище.

Ние сме един от най-старите народи! Нека не позволяваме да станем едни от най-тъпите народи! Образованието е бъдещето на нацията!

Казвате, че корупцията е заложена в Избирателния кодекс и Закона за политическите партии. Какви трябва да са промените в тях, за да се преборим с нея?

Корупцията се е зародила още в основата на изграждането на човешкото общество и тоталното й заклеймяване, означава едно: признание, че не само никой не може да се пребори с нея, но и не иска. Иначе на думи, всички са борци срещу корупцията!

ПП Глас Народен предлагаме узаконяване на корупцията, чрез закон за лобизма! Когато нещо не можеш да победиш, го узаконяваш, но така пък тези, които са се хранели неофициално, ще загубят позиции и печалба. След като сме проамериканци, да вземем най-доброто от тях!

А как може да бъде преборена корупцията по висшите етажи на властта?

Като се кача горе ще ви кажа, а иначе… с шут на стълбата, на която са покатерилите се на висшите етажи!

И не на последно място е въпросът за субсидията. Обвиняват Ви, че участвате в изборите само заради нея, но ПП Глас Народен не получава не получава субсидия от 2017 г. Колко е важна субсидията за една политическа партия и смятате ли, че трябва да има промени в тази посока?

Ако се явявахме за субсидия, отдавна да бях депутат! Обяснявам за тъпите: Ако бях толкова алчен за парички, отдавна да съм се продал!

Имам един въпрос: За какво са им на управляващите партии субсидии по 8 млн. на година?

Нима нямат държавни постове, заплати и назначение на всичките си блюдолизци?

ПП Глас Народен предлага таван на държавната субсидия на партиите и премахване на 1% вата бариера: До 1 млн. лева на година, за всички партии, участвали в изборите. Така ще се спестят милиони от бюджета!