Омагьосаният кръг около детска площадка в ж.к. Сердика

Ян. 21 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Районен кмет вкара жители на столичния квартал “Сердика” в омагьосан кръгзаради детска площадка. Площадката съществува, от както са построени блоковете, но е напълно безстопанствена, тъй като от кметството отказват да я включат в приоритетите си. В същото време кметската администрация не позволява и на гражданите да се погрижат за междублоковото пространство. За проблема съобщиха живеещите в бл. 3 в сигнал до ПП Глас народен.

Пред камерата на Глас Народен млади семейства разказаха, че от няколко години се опитват да превърнат безстопанствената площадка в годно за игра на децата им място. Те са събрали пари, за да попълнят пясъчника, дори закачили люлки, но те били откраднати още първата вечер. Сложили и ограда, но и тя била съборена. От кметството обаче обещали, ако семействата успеят да съберат нужните 10-15 000 лева, да им бъдат издадени всички нужни разрешителни.

От кметството пък изпратили хора, които да боядисат съществуващите от поне 30 години метални съоръжения и с това преизпълнили плана си.

Подробности вижте във видеото:
Глас Народен ще потърси отговори и от кмета и администрацията на район Възраждане. Очаквайте подробности.