Проблеми в градинките в квартал Лозенец, град София

Ян. 21 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Детските площадки в „Лозенец” – разруха, дупки и бетонирани дървета

Пълна разруха цари на детските площадки в елитни столичен квартал „Лозенец”, видяха репортерите на Глас Народен. В градинката на пл. „Папа Йоан Павел ІІ” до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, която до скоро беше давана за пример, днес има само бурени и стърчащи железа. В чисто новата (направена миналата година) детска площадка в градина „Баня Лозенец” процъфтяват дупките и бетонираните дървета.

„Есента миналата година са били изрязани детските играчки, имаше две катерушки и пързалка. Когато попитах работниците защо го правят, отвърнаха, че така им е наредено. Междувременно отвориха малко по-нагоре нова градинка, която е буквално единствената за целия район на долни Лозенец. Там настилката от есента е на гигантски дупки. Там съм пускала оплакване до община Лозенец, но отговор няма. Реагираха единствено на оплакването за липсата на осветление. След 4-5 месеца оправиха лампите”, разказа пред камерата на Глас Народен Павлина Радойкова.
„Родител съм на дете, живеем тук в района. И идваме в градинката доста често. Тя доскоро беше в идеално състояние, но напоследък започна да се руши. Най-големият проблем обаче, който имаме е липсата на тоалетна. През деня не, но вечер се събират поне стотина деца с един , а някои и с двама родители. Лесно може да се сметне, че минимум 200 души и деца, и възрастни, няма къде да отидем до тоалетна”, каза млад баща.

Оказа се обаче, че по примера на община Видин, и Столична община бетонира дърветата.