Отнетата площадка, ж.к. Овча купел

Ян. 21 2016
(0) коментара
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

ПОРЕДЕН ПРОБЛЕМ С ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В СТОЛИЦАТА

НЕ Е ЯСНО КОГА ДЕМОНТИРАНАТА В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ “ОВЧА КУПЕЛ” ПЛОЩАДКА ЩЕ БЪДЕ ПОСТОРОЕНА ОТНОВО

Преди година жители от столичния квартал “Овча купел” сигнализирали районната община за опасни съоръжения, предизвикали инциденти с деца на намиращата се между ул. “Ангелов връх” и ул. “Ново село” детска площадка. От общината дошли, обезопасили пързалката и пребоядисали останалите детски съоръжения.

През март тази година, обаче районната община взела решение да демонтира и премахне датската площадка с аргумент, че тя не отговаря на европейската рамка за съоръжения за детски площадки.

На изпратеното от гражданите запитване кога ще бъдат монтирани нови съоръжения и малчуганите ще могат да играят от общината отговорили, че в момента започва изготвянето на проект, както и търсене на финансиране и обещали, че до края на 2015 г. площадка ще има.

Отново ставаме свидетели на обещания давани преди предизборни кампании.

От сигналите, които Глас Народен е получила и проверила става ясно, че средствата за детски площадки пред блокове никога не достигат, а обещания са дават щедро. Освен това, съществуват програми, по които граждани могат да кандидатстват за изграждане и ремонт, както на детски площадки, така и на междублокови пространства, но обикновено информация за тях не достиг своевременно до хората. Въпрос на слаба организация и управление или липса на желание?!

ПП Глас народен ще потърси коментар и от кмета на район “Овча купел”.